Een berg verzetten begint met de eerste schep !

PreventieWijzer biologische agentia

bio-ag-2 bio-ag-8 bio-ag-5 bio-ag-6 bio-ag-4 bio-ag-10

Biologische agentia is een moeilijke term voor ziekteverwekkers op basis van levende organismen. De bekendste vormen zijn: virussen, bacteriën, schimmels, parasieten. Deze micro-organismen zijn niet zichtbaar met het blote oog en kunnen allerlei infectieziekten veroorzaken. Hoewel ze er onder de microscoop prachtig uitzien, kun je er goed ziek van worden als je niet de juiste maatregelen neemt.

Micro-organismen worden vanuit veel bronnen overgedragen. Via een tekenbeet of een besmette kip, door straatvuil of oppervlaktewater, prikken aan een naald tussen het groenafval of via de mest op een kinderboerderij. Maar ook bijvoorbeeld als brandweerman bij hulpverlening aan slachtoffers.

Door te weten wat waar voorkomt en vooral wat je preventief kunt doen, kun je het risico op een infectieziekte beperken.

Om deze moeilijke theorie begrijpelijk te maken heeft Kippers HRM de PreventieWijzer ontwikkeld.

foto (3)

Na een korte workshop weten en begrijpen uw medewerkers hoe zij in verschillende situaties moeten handelen.

En zij ontvangen een praktisch en duidelijk naslagwerk.

Zodat uw medewerkers optimaal zijn voorbereid op de onzichtbare risico’s in het werk.

De PreventieWijzer geeft voor een groot aantal risicowerkzaamheden overzichtelijk aan welke gezondheidsrisico’s er zijn, hoe je symptomen kunt herkennen en wat je dan vervolgens moet doen. Maar ook wat je preventief kunt doen om te voorkomen dat je ziek wordt.

Kippers HRM Advies
Laan van Westerkappeln 5
7437 XG Bathmen
telefoon: 0651 783 405
info@kippershrm.nl
KvK 55994679